Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев излъга на пресконференция пред журналисти

...
Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев излъга на пресконференция пред журналисти
Коментари Харесай

ГЕРБ безцеремонно излъга за позицията на американските сенатори

Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев излъга на конференция пред публицисти в партийната централа на ГЕРБ, че позицията, изразена от двама американски сенатори за ситуацията с корупцията в България, не е публична, а съставлява изразено персонално мнение.

" Това е една разпечатка, която направихме от формалната страница на Сената. Тук позиция на сенатори, публична, изразена посредством институцията, не открихме. Това е самото изказване, направено от персонален профил. То не ангажира Сената, не ангажира институцията, не ангажира по никакъв метод публично изразено мнение или мнение от американската страна, или неин отговор ", сподели Георг Георгиев, показвайки разпечатки.

Също по този начин той внуши, че зад позицията на сенаторите стои някогашният зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов, който неотдавна отпътува за Щатите: " Дали пък не лъха на лобизъм, който идва по линия на разнообразни републиканци за България, хора, неотдавна върнали се от трансатлантическо пътешествие. "

Проверка демонстрира обаче, че изказванията на Георгиев са неистина, защото е оповестена обща позиция, подписана от председателя на комисията Боб Менендес, демократ от Ню Джърси, и най-старшия републиканец в комисията - Джим Риш от Айдахо. Освен това обръщението може да бъде намерено и на уеб страницата на Посолството на Съединени американски щати в България.

В същото време Георг Георгиев упрекна президента, че борави с неистини в тази ситуация с острата рецензия от Щатите.  " Президентът Радев лъже извънредно брутално и безогледно ", изригна зам.-министърът. Той упрекна Радев, че се е присъединил в предизборната конкуренция за Народното събрание. " Тук забавният въпрос е на чия страна той подвигна юмрука, удари рамо и се впусна в битката - дали на Българска социалистическа партия, дали на Отрови се, извинявайте, Изправи се.БГ, дали на хора, на които симпатизира, намиращи се зад граница, в топлите страни ", опита се да прозвучи язвително Георгиев.

Думите му бяха подкрепени и от бившия външнен министър и кандидат-депутат Даниел Митов:  " Аз дръзвам да настоявам, че човек като президента Радев, който нито веднъж не е бил канен на публично посещаване в Съединените щати и който явно не познава институционалните взаимоотношения в Съединените щати, надали е в правото си да прави мненията, които направи през днешния ден ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР